27 Eylül 2013 Cuma

Fırında Mantarlı Tavuk




1Kilo tavuk kalça
1 havuç
1 kırmızı biber
2 sivri biber
10-15 tane arpacık soğan
yarım kilo mantar
Tuz ,karabiber,kekik
YAPILIŞI
Tavukları bi tencerede kendi suyuyla biraz haşlayarak havuçları dilimleyip ekleyin birazda o şekilde kaynatın ve suyunu çekmesini sağlayın ve ocaktan alın,Daha sonra küçük doğranmış kırmızı ve yeşil biberi,arpacık soğanları ve küçük doğranmış mantarlarıda ekleyerek tuz,karabiber,kekiği ve 2 bardak sıcak su ile önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk pişirin.Afiyet olsun...Dilerseniz 2 yemek kaşığı salçada ekliyebilirsiniz bn koymadım...

3 yorum:

  1. eline sağlık,tam benim pişirme tarzım üstüne mutlaka kekik ve pul biber mmmmmm :))))

    YanıtlaSil
  2. Teşşekkürler evet bnde öyle yaptım acısız bir hayat düşünemem :))

    YanıtlaSil
  3. elıne sağlık renklı bır yemek olmus

    YanıtlaSil