11 Eylül 2013 Çarşamba

Çikolata Soslu Muz Kızartması

MALZEMELERİ
3 Tane muz
2 yemek kaşığı nişasta
yarım su bardağı su
yarım su bardağı süt
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 su bardağı un
2 su bardağı sıvıyağ (Kızartmak İçin )
YAPILIŞI
Un,süt,su,vanilya ve kabartma tozunu yayvan bi kapta karıştırın.diğer bir kaba nişastayı koyun.
Muzları boylarına göre 4'e yada 3'e bölün ve önce nişastaya sonrada un karışımına iyice bulayarak kızgın yağda kızarana kadar kızartın
havlu kağıdı sarılı bir tabağa alarak,ordanda servis tabağınıza alarak üzerini çikolata sosu ve pasta süsü vs ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun...:))



10 yorum:

  1. Çok ilginç.. Hafta sonun denemek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilginç şeyler daha güzel oluyor sena hanım :) bncede deneyin şimdiden afiyet olsun..

      Sil
  2. elıne sağlık cok lezzetlı ve değısık olmus

    YanıtlaSil
  3. Hmmm değişikmiş , denemek lazım ,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler ayamaya bncede deneyin çok lezzetli oldu pratik bi tatlı :)

    YanıtlaSil
  5. Hiç denememiştim değişik bir tarif :)

    YanıtlaSil
  6. Muz ve çikolata, bu ikiliyi görür görmez takibe aldım:) Eminim çok lezzetlidir. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler cafemola,emin olun çok lezzetli oldu..:))

      Sil