1 Ağustos 2013 Perşembe

Kalburabastı Tatlısı

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
2 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
2 ÇORBA KAŞIĞI İRMİK
ALDIĞI KADAR UN
    ŞERBET İÇİN
4,5 Subardağı şeker
5,5 bardak su




YAPILIŞI
Tüm malzemeyi karıştır,iyice birbirine en son unu eleyerek ekle,hamur yap.ceviz büyüklüğünde kopar ve içine ceviz koyarak rendenin iri kısmında şekil ver,yağlanmış tepsiye koyarak 180 derecede üzeri kızarana dek pişir.Diğer yanda hazırladığımız şrbeti  soğuk hamur sıcak olucak şekilde üstüne dök.NOT:Hamur kulak memesinden biraz sert olsun..Dilerseniz limonda rendeliyebilirsiniz hamuruna Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder