5 Ağustos 2013 Pazartesi

Baget eşliğinde tavuk kokoreç pilav :)


 Malzemeler
8 baget but
1 kaşık salça
3 diş sarmısak
tuz,karabiber,pulbiber ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ (zaten bagetlerin derisi yağlı fazla gerek yok.Bütün malzemeleri harmanlayarak butları bulayın ve yapıcağınız tepsiye yağlı kağıt koyarak dizin 180-200 derece fırınca kızarana kadar pişirin.
PİLAV İÇİN
1 GÖĞÜS
2 bardak pirinç
2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı tereyağ
3 bardak su(bn pirinci ıslatmadığım zaman 1 bardağa 1,5 su koyarım kavurursam birebir olcak ona göre yapın,yada 15,bardak su ile 1,5 bardak tavuk suyunu karıştırabilirsiniz ve tuz bnm tuz ölçeğim var hep ona göre yaparım tercih sizin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip dinlendirin,ve haşladığımız göğsü didikliyerek pulbiber,karabiber ve tuzla harmanlayın ve kalıp altına yerleştirin üstünede pilavı koyup bastırarak ters çevirin Afiyet olsun..


3 yorum: