13 Temmuz 2013 Cumartesi

İzmir Köfte

Malzemeleri
Yarım kilo kıyma
1 soğan 3 dilim bayat ekmek maydanoz(yarım demet)
tuz,karabiber,kimyon
5-6 patates
2 domates
4-5 biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
kekik
sıvıyağ  yarım çay bardağı

YAPILIŞI
Derin bir kaba kıymayı,ekmek (ıslatılıp ufaltılmış)soğanı küçük küçük doğra,maydonozu ince kıy,tuz,karabiber,kimyon (tercihe göre miktarları)hepsini karıştır şekil ver.Patatesleride elma dilimleri şeklinde kes domatesleri kabuklarını soy ve dilimle.Daha sonra köfte ve patatesleri yağda çok hafif pembeleşinceye kadar kızart daha sonra tepsiye dizerek üzerine yağ,salça,kekik ve karabiber birazda su ekleyerek iyice karıştır ve üzerine her tarafına gelecek şekilde dök.Ve önceden ısıtılımış 200 derece fırında 20-25 dk pişir Afiyet olsun..:)








1 yorum: