14 Temmuz 2013 Pazar

Ev Yapımı Mantı

MALZEMELER
Hamuru için
3 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı su
yeteri kadar tuz
İÇ MALZEME
250 gr kıyma
1 soğan (rendele)
                                                       karabiber,tuz

SOSU İÇİN
Yoğurt,sarımsak,sıvıyağ yada tereyağ (tercihe ve kişi sayısına göre miktarını ayarlayın)pul biber,nane




 YAPILIŞI
Bütün hamur malzemesini bi kaba koy ve iyice yoğur,daha sonra hamuru biraz dinlendir 15-20 dk.sonra iki bezeye ayır ve oklavayla unlayarak yapışmasın diye aç.açtığın hamuru kare kare keserek iç malzemeyi hazırlıyarak her karenin üzerine biraz biraz< koy ve kapat ( nasıl şekil istersen ben bohça gibi kapattım)Ve eğer hemen pişirmiycekseniz fırında 180 derecede hafif pembeleştirerek kurut.ve 1,5 litre su kaynatarak tuz ekle ve kaynayan suya mantıları at su yüzüne çıkana kadar pişir.









 pişen mantıyı bi tabağa alarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pulbiber ve naneyi gezdirin Afiyet olsun..:)

5 yorum:

  1. Vazgeçilmeyen yiyeceklerimizden bi tanesi mantı ,her yörenin kendine ait bi tadı o yaz,kış yenilmesinden keyif alınan bi lezzet :)


    YanıtlaSil
  2. ELINE SAĞLIK MASALLAH SANA

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim selma abla bi dahakine yapar birlikte yeriz :))

    YanıtlaSil
  4. Beni unutmayin bir elin nesi var iki elin sesivar ucuncununde cok iyi damak tadi var.....................

    YanıtlaSil