31 Temmuz 2013 Çarşamba

Ekşili Köfte

Resim yazısı eklehttp://mutfaksefam.blogspot.com/2013/02/renkli-makarna-salatasi.html
MALZEMELER
Kıyma (bn 250 grmla yaptım )ama kişi sayısına göre değişir tabi..
pirinç yarım su bardağı
1 soğan
tuz,karabiber
1 havuç 2 patates,4 yemek kaşığı yoğurt,1 limon,4 yemek kaşığıda un
Kıyma,pirinç,soğan (küçük küçük doğranmış,isterseniz rendeleyin,bn rendeyi sevmiyorum çünkü ne zaman soğan rendelesem acımsı bi tat bırakır seviyosanız öyle yapın )karabiber,tuz iyice yoğur.Küçük küçük toplar yap kimisi büyük kimiside küçük sever köfteyi ama benim küçük çocuğum var diye rahat yiyebilmesi için ben ufak ufak yapıyorum yani o kısımlar sizin arzunuza göre değişir :).Yaptığımız köfteleri bir kabın içine 2 kaşık un koyarak içine atıp heryerini unluycak şekilde sallıyalım.Diğer yandan havucu ve patatesi küp küp doğruyalım ve bi tencerede 1 kaşık sıvıyağ ile 1-2 karıştırdıktan sonra 7 bardak su koyup kaynamasını bekliyelim,kaynayan suya köfteleri elekten geçirerek suya atalım malzemeler içinde piştiğin anladığınızda bir kaba yoğurt,limon suyu,ve kalan unu koyarak hafif suyla çırp ve yemeğin suyundan biraz katarak onlada karıştır (Suya döktüğümüzde yoğurt kesilmesin diye )ve kaynayan suya karıştırarak ekle 5-10 dk daha pişirerek kapat.Afiyet olsun:)) NOT:Çorbada hem pirinç hem un olduğu için durdukta katılaşabiliyo suyunu siz istediğiniz gibi ayarlıyabilirsiniz bu arada kaynayan suyada 1 tatlı kaşığı tuz koymayı unutmayın..:))

1 yorum: